The Market Hotel Groningen- WestCord

WestCord is begonnen met de bouw van hun nieuwste hotel, dat in 2020 de deuren zal openen: The Market Hotel Groningen.

Het hotel krijgt op de begane grond een restaurant met terras, een high end bar, een hotellobby, een eigen bakkerij en keuken. Er is ruimte voor 123 kamers, verdeeld over zes bouwlagen. Ook heeft het hotel een kelder met verschillende functies, waaronder een wellness ruimte. Op het dak bevindt zich een terras met een mooi uitzicht over de stad Groningen.

Uitvoering

Het restaurant wordt voorzien van een openkeuken met kookeilanden. Deze grootkeuken wordt voorzien van de nieuwste kooktechnieken. De grootkeukens zijn voorzien van inductie, de nieuwe Rosval Fryer en de Rosval rubberloze koelingen, Easy Cooling. Daarnaast realiseren we een productie mise en place grootkeuken.

 

 

The Traveller

Op 4 november 2019 is een nieuw werelds restaurantconcept van Michiel Deenik, chef-kok en eigenaar Visaandeschelde en THE ROAST ROOM, neergestreken in het groene hart van de campus van ING te Amsterdam Zuidoost.

Op culinair avontuur

Dit is het derde restaurant voor Michiel Deenik. Hij gaat dit avontuur aan samen met restaurantmanager Neal Valentijn en jeugdvriend Jeroen van Brussel. Het concept is geïnspireerd op hun gedeelde liefde voor reizen en de culinaire ontdekkingstocht die daarbij hoort. Hierbij zal Michiel zich bezighouden met de culinaire invulling, Neal neemt de dagelijkse operatie en leiding op zich en Jeroen zal vooral een financieel administratieve rol hebben.

Uitvoering

Bij The Traveller is een complete grootkeuken gerealiseerd met Rosval Easy Cooling, de rubberloze koelingen. Gasten kunnen in deze openkeuken mee kijken naar het werk van de chefs. Daarnaast is er bij The Traveller ook een uitgiftebank gerealieerd voor de take away gerechten. In de grootkeuken zijn warmte kasten verwerkt en koelwerkbanken.

De levering van de grootkeuken had een grote impact. Door het drukke verkeer in de omgeving van lijndiensten moest de keuken snachts worden geleverd. Rosval draait hiervoor zijn handen niet om en levert en monteert deze keuken dan ook in de nacht.

Hotel Antwerpen

Van der Valk Hotel Antwerpen is een viersterrenhotel dat sinds eind 2016 deel uitmaakt van de Nederlandse hotelgroep. Het doel is om tot de top drie van de vier sterren hotels in Antwerpen te gaan horen. Het hotel wordt omgetoverd tot een vier sterren-plus hotel om dit doel te realiseren. Hotel Antwerpen heeft Rosval uitgedaagd om in de grootkeuken de nieuwste innovaties door te voeren.

Uitvoering en resultaat

Rosval plaatst een de complete grootkeuken inrichting met o.a. Rosval Topline fornuis met inductiekookplaat, inductiebakplaat, inductie wok, pastacooker, grill plaat en bain marie. Daarnaast is het grootkeukenfornuis voorzien van een doorlopend (naadloos) bovenblad van maar liest 2,5mm dik RVS. Een prachtig project op een mooie locatie!

Olympic Hotel

Het Olympic Hotel Amsterdam is onderdeel van de ontwikkeling van de Sportas in Amsterdam. Het hotel zal met zijn toren van ruim 50 meter de Sportas markeren en een schakel vormen tussen het Olympisch gebied en het gebied met sportfaciliteiten. Het Olympic Hotel heeft Rosval de mogelijkheid gegeven om de complete keuken en bar te realiseren.

Uitvoering

In het nieuwe Olympic Hotel hebben we een volledig op maat gemaakte keuken geplaatst. Een totaal moderne Rosval keuken: mooie afgeronde hoeken, inductiebakplaten, koel- en vriescellen en een spoelkeuken. Naast de keuken, hebben we ook de inhoud van de bar mogen realiseren. De RVS werkbladen, barbladen en achterwanden van de bar zijn voorzien van zeer hoge kwaliteit en geheel naar wens en formaat van het Olympic Hotel team. Tijdens het realiseren van dit project stond het ontzorgen van de klant centraal.

ARC by Lute

‘Toen we voor het eerst een kijkje namen in dit pand overviel ons hetzelfde gevoel als 15 jaar geleden in Ouderkerk aan de Amstel, waar wij ons eerste restaurant De Kruidfabriek realiseerden. De energie, het pand, de historische waarde, de natuur en de magie. Alles klopte.’ In ARC zoekt Peter Lute met zijn team onder leiding van chef Sander Klaasen, meer dan ooit de culinaire diepgang binnen zijn onvergetelijke signatuur. Arc by Lute is gevestigd in het luxueuze Pestana Hotel aan de Amsteldijk in Amsterdam. Een gebouw met historie. Voormalig stadhuis en stadsarchief van Amsterdam.

Uitvoering

Rosval heeft bij ARC de volledige grootkeuken mogen ontwerpen en realiseren. Een pittige uitdaging in de beperkte beschikbare ruimte. Door exclusief maatwerk toe te passen kan elke centimeter optimaal gebruikt worden. Ook ARC kiest voor inductie. Bij het koken op inductie is nauwelijks sprake van stralingswarmte. Dat komt doordat het elektromagnetisch veld uitsluitend de pan verwarmt en niet de gehele zone. Inductie koken levert de onovertrefbare efficiëntie van 90% op.

De keukenstaf is erg blij met Rosval; “We zijn door de naadloze afwerking in dertig minuten klaar met poetsen en na een la

Butcher’s Son*

Deze horeca parel opende boven brouwerij De Koninck zijn deuren. Bert-Jan had een specifiek idee hoe zijn fornuis eruit moest zien. Zo is hij ook bij Rosval terecht gekomen.

Uitvoering

Het grootkeukenfornuis heeft een lengte van 8500 mm en weegt meer dan 1500 kg. De gigant is in één stuk geleverd, zoals ook de uitgifte.

Luc Dickens de zakenpartner van Bert-Jan had ook zijn idee over hoe de bar moest worden ingedeeld. De ruimte was beperkt, iedere vierkante centimeter is benut. Het mag gezegd worden dat dit project een leuke uitdaging was!

Club Zand

Club Zand is een trendy strandpaviljoen op het strand van Castricum aan Zee. De relaxte sfeer en de wereldse menukaart zorgen voor een optimaal dagje ontspannen, het hele jaar door. 12 Maanden genieten aan het strand van Castricum aan Zee. Club Zand behoord tot beste standtenten van Nederland volgens Quote.

Uitvoering

Rosval heeft samen met Club Zand een grootkeuken weten te realiseren waar we erg trots op zijn. Als extra uitdaging het aanleveren over het strand. Oordeel zelf over het resultaat door een bezoek aan Club Zand. Enige tijd later hebben we ook de opdracht gekregen om een nieuwe bar te ontwerpen en hebben deze na volle tevredenheid onlangs geplaats. Club Zand is klaar voor het nieuwe seizoen

Hotel Amsterdam- Amstel

Hotel Amsterdam-Amstel is het eerst hotel van Van der Valk binnen de ring van Amsterdam. Vanaf zowel de A2 als de A10 is de L-vormige hoteltoren niet te missen. Door de perfecte locatie is het hotel zowel voor zakelijke als recreatieve bezoeker erg interessant.

Uitvoering

Rosval heeft de opdracht gekregen om de open keuken van ‘Restaurant Amstelle’ en het ontbijt- annex live cookingbuffet ‘Buffet ’t IJ’ te ontwerpen en realiseren. Voor de open keuken van ‘Amstelle’ is gekozen voor de stoere look van onze ‘Black Steel’ uitvoering. Uiteraard is het fornuis uitgevoerd met inductie en zijn de koelingen uitgevoerd met Rosval Easy-Cooling (rubberloze koellades en deuren).

In het live cookingbuffet staat centraal een grote pizza- annex broodbakoven, waar het hotel haar eigen brood mee afbakt.

Naast het restaurant en het livecookingbuffet heeft Rosval ook de kleine keuken en het barblad van Bar Moqum mogen leveren.