Patisserie Niels - Oirschot

Patisserie Niels - Oirschot

Situatie

Niels van den Oetellaar begon zijn carrière als Patissier bij sterren-chef Nico Boreas van Restaurant Boreas uit Heeze. Na het bijna drie jaar het vak eigen gemaakt te hebben opende Niels in September 2016 zijn eigen Patisserie ‘Patisserie Niels’ in Oirschot. 

Opdracht

Tijdens een van de stages gedurende zijn opleiding maakte Niels bij De gelagkamer uit Oirschot kennis met Rosval. Eigenaren Mark en Ilse van Rattingen vertelde hem, als hij ooit voor zichzelf zou beginnen en de mogelijkheid zou hebben meteen te kiezen voor de kwaliteit van Rosval. Niels heeft dit altijd in zijn achterhoofd gehouden en toen de zaak zich voordeed heeft hij Rosval gevraagd zijn patisserie keuken te ontwerpen.

Uitvoering en resultaat

De uitdaging was vooral om de ruimte goed in te delen. Zo moesten er twee grote koelcellen geplaatst worden, een grootkeuken fornuis met inductie en een grote op maat gemaakte werkbank waar Niels zijn kunstwerkjes op kan maken. Daarnaast moest er een oplossing gevonden worden om de ruimte subtiel te koelen tot 18 graden, de ideale werktemperatuur voor een patissier.

Wilt u een kijkje in onze keuken? Wilt u een afspraak met een van onze Projectadviseurs? U bent van harte welkom. Neem gerust contact met ons op voor meer info. 

meer info  contact