Val d'Ambleve - Stavelot

30 jaar oude Mazoutkachel Romantik Hotel Val d'Ableve maakt plaats voor Rosval Fornuis

Situatie

Midden in de groene bossen ligt Stavelot, de parel van de prachtige Luikse Ardennen, die al vele poëten, schilders en musici heeft betoverd. In een schitterend park met zeer oude bomen, koestert Romantik Hotel Le Val d’Amblève zijn charmant comfort, zijn warme ambiance en zijn verfijnde keuken. 

Eigenaar Ruud Roxs “Toen ik hier 31 jaar geleden kwam, was het al een restaurant. De zeer complete keuken met zijn mazoutkachel was voor mij de grote drive om het restaurant te kopen. In de jaren daarna investeerden we nog in extra kamers en een wellness. Na dertig jaar werd het tijd om in de keuken te investeren. Niet per se voor mij, want alles functioneerde nog prima, maar ik moet aan de toekomst denken. Ik ben 55 jaar en sta al vanaf het begin zeven dagen per week in de keuken. Ik ben er als eerste en ga als laatste weg. Mijn zoon neemt de zaak over. Voor de jonge generatie voldeed de keuken niet meer, het moest met zijn tijd mee.”

Opdracht

Veelal is het zo dat chefs een duidelijk beeld hebben over hoe hun toekomstige keuken er uit moet komen zien. Zo niet bij Ruud. “Ik wilde graag leunen op de expertise en ervaring bij Rosval. Uiteraard heb ik enige referenties gecheckt waar louter positieve reacties uit voortkwamen. Maar vooral was de menselijke factor, de klik zeg maar, voor mij van doorslaggevend belang. Uitvoerig spraken we over de werkzaamheden binnen ons bedrijf en had ik een persoonlijk wensenpakket. Maar de routing en ergonomische invulling kwam toch echt helemaal van Rosval. Je moet de expertise daar laten waar hij thuishoort en niet op iemand anders zijn stoel willen zitten.”

Wilt u een kijkje in onze keuken? Wilt u een afspraak met een van onze Projectadviseurs? U bent van harte welkom. Neem gerust contact met ons op voor meer info. 

meer info  contact