Hotel Stiemerheide

Hotel Stiemerheide

Situatie

Rosval is gevraagd een nieuw fornuis te maken op exact dezelfde locatie van het oude fornuis met de laatste wensen van chefkok Jeffry van der Kwaak.

Uitvoering

Het fornuis is ruim 340 cm lang en zo'n 140 cm breed, is uitgevoerd met onder andere diverse inductie kookplaten, een waterbadgrill, inductie bakplaat en een warmhoudplaat. Mooi detail is het logo van Hotel Stiemerheide met LED verlichting.

De grootste uitdaging was om het oude fornuis te demonteren, af te voeren en vervolgens het Rosval fornuis, wat uit een geheel bestaat in een keer op zijn plek te krijgen. 

Tevens heeft Rosval een koelwerkbank met Easy-Cooling® - rubberloze koeling, mogen leveren.

Dankzij onze eigen ervaren installateurs is het in de nacht van 18 op 19 september 2017 zonder problemen geplaatst. 


 

Hotel - Restaurant

Hotel Antwerpen

Situatie en opdracht

Van der Valk Hotel Antwerpen is een viersterrenhotel dat sinds kort deel uitmaakt van de Nederlandse hotelgroep. Het doel is om tot de top drie van de vier sterren hotels in Antwerpen te gaan horen. Het hotel wordt omgetoverd tot een vier sterren-plus hotel om dit doel te realiseren. Hotel Antwerpen heeft Rosval uitgedaagd om in de grootkeuken de nieuwste innovaties door te voeren.

Uitvoering en resultaat

Rosval plaatst een de complete grootkeuken inrichting met o.a. Rosval Topline fornuis met inductiekookplaat, inductiebakplaat, inductie wok,pastacooker, grill plaat en bain marie. Daarnaast is het fornuis voorzien van een doorlopend (naadloos) bovenblad van maar liest 2,5mm dik RVS. 

Een prachtig project op een mooie locatie!

Restaurant

Restaurant The Butcher's Son, Antwerpen

Situatie

Deze horeca parel opende boven brouwerij De Koninck zijn deuren. Bert-Jan had een specifiek idee hoe zijn fornuis eruit moest zien. Zo is hij ook bij Rosval terecht gekomen. 

Uitvoering

Het fornuis heeft een lengte van 8500 mm en weegt meer dan 1500 kg. De gigant is in één stuk geleverd, zoals ook de uitgifte.

Luc Dickens de zakenpartner van Bert-Jan had ook zijn idee over hoe de bar moest worden ingedeeld. De ruimte was beperkt, iedere vierkante centimeter is benut.
Het  mag gezegd worden dat dit project een leuke uitdaging was!

Brasserie

Tafeltje Rond, Beveren

Situatie

In deze vroegere burgerwoning is Filip Slangen de trotse eigenaar van Tafeltje Rond. Rosval heeft samen met de eigenaar verschillende uren aan tafel gezeten om tot dit resultaat te komen. 

Uitvoering

In de keuken is een Big Green Egg XL Large strak ingebouwd. Dit is ter plaatse aan elkaar gelast. De bar en keuken vormen één geheel, waardoor de keuken groot lijkt, doch is deze keuken zeer ergonomisch opgebouwd. 

Orangerie & Feestzaal

Orangerie & Feestzaal 't Krekelhof, Hasselt

Situatie

Met uitzicht op het Albertkanaal, vlakbij het centrum van Hasselt, is het goed toeven in 't Krekelhof. Een uitgesproken plek waar Jeroen Leenaerts en Chef Gert Maessen zich gespecialiseerd hebben in maar één ding, het verzorgen van diners en feesten voor groepen vanaf 15 personen in 6 verschillende zalen. 
 

Opdracht

De doorslaggevende factor om voor Rosval te kiezen kwam na het bezoek aan de fabriek. Met als resultaat een complete keukeninrichting uitgerust met 2 plancha's en 8 grote gasbranders. In een kleine verlaging van de kachel zijn 2 grote inductieplaten aangebracht die ervoor zorgen dat de huisgemaakte soepen en sauzen makkelijk verwerkt kunnen worden. Een groot meesterwerk is de afzuigkap die met één lasnaad overloopt in de afzuigkap voor de ovens en friteuses. Er zit dus geen plafondstuk tussen, waardoor een esthetische rvs afzuighemel is ontstaan. Sierstuk van de keuken is de 7 meter lange uitgifte die uitgerust is met 3 zones halogeen warmtelampen die onafhankelijk van elkaar kunnen werken.

Restaurant

Restaurant KokOvin, Sint-Niklaas

Situatie

De naam kokOvin zou kunnen doen vermoeden dat dit een klassiek restaurant is, niets is minder waar wat de kaart betreft. Het kader daarentegen is eerder fris, modern en héél gezellig. 

Opdracht

KokOvin kiest voor kwalitieit en komt via deze weg bij Rosval terecht. Rosval levert een complete keukeninrichting met o.a. Rosval Topline Fornuis voorzien van inductiekookplaat, gas kookplaat, elektrisch bakplaat en friteuse.

Woonzorgcentrum

Beversthuis, Beverst

Situatie

Het Beversthuis bevindt zich in Beverst, een deelgemeente van de stad Bilzen en biedt ruimte voor de zorg en het verblijf van 53 senioren vanaf 65 jaar. 

Uitvoering

De keuken heeft een plaats in de kelder dat tevens voorzien is van veel daglicht. Het fornuis is uitgevoerd in een wandopstelling. Zowel het fornuis als de rest van de keuken is geïnstalleerd op afgeronde rvs sokkels waarbij aan het fornuis de vloergoten zijn aangelast.

Recht tegenover het fornuis staat een gekoelde werktafel met rubberloze deuren en schuiven. Dit systeem, Easy Cooling®, is zeer eenvoudig in onderhoud. Ook werd er een lange werktafel geplaatst met een opstaande rand van 400 mm hoog voorzien van stopcontacten. De rand is bovenaan afgeschuind.

Het spreekt vanzelf dat deze keuken zeer onderhoudsvriendelijk is.

Restaurant

Sterren Restaurant Slagmolen**, Opglabbeek

Situatie en opdracht

Ook sterrenchef Bert Meewis en zijn partner Karlijn Libbrecht van Restaurant Slagmolen kiezen voor Rosval. Begin 2015 bereidden tweesterrenrestaurant Slagmolen uit met een orangerie voor feesten.

Bert en Karlijn kozen ervoor om het totaalconcept te laten uitvoeren door één partij. Na een bezoek aan ons bedrijf was het voor hen al snel duidelijk dat Rosval de partij is met alle knowhow om dit te realiseren.

Uitvoering en resultaat

Bert koos voor innovatie, terwijl Karlijn koos voor efficiëntie. Dit is natuurlijk het DNA van Rosval: naadloze werktafels, afgeronde plinten in rvs, ledverlichting ingewerkt in de werktafels en koelingen zonder rubber afdichting.

 

Lees testimonium

Restaurant

Restaurant de Bokkerijder, Maaseik

Opdracht

Maaseik een eeuwenoude stad met een prachtige marktplaats . Net daar is het restaurant De Bokkerijder gevestigd, dit restaurant serveert gerechten waarbij je je vingers en duimen aan kan aflikken.

Johny en zijn twee broers runnen deze eettempel al van jongs aan. Na verloop van tijd waren zij toe aan een nieuwe keukeninrichting.

Het project is volledig uitgewerkt naar de wensen en noden van het keukenteam. Op minder dan 3 weken is dit project gerealiseerd 

Restaurant

De Eenhoorn

Situatie en opdracht

In het prachtige plaatsje Basel bevindt zich in een historisch pand Restaurant De Eenhoorn. Dit restaurant biedt een stijlvolle Frans-Belgische keuken.

De horeca-uitbater heeft gekozen voor een Rosval keuken vanwege de lange levensduur. Naast het fornuis is er gekozen voor Rosval werkbanken, (blind gemonteerde) wandschappen en uitgifte. Alles is naadloos, nergens zijn er hoeken te vinden, om de hygiëne te waarborgen. 

 

Lees testimonium

 

Hotel - Restaurant

Hotel Mons

Situatie en opdracht

Hotel Mons is een nieuw hotel en is opgeleverd in begin 2015. Hotel Mons heeft Rosval uitgedaagd om de nieuwste innovaties door te voeren in de grootkeuken.

Uitvoering en resultaat

Rosval plaatst een de complete keukeninrichting met o.a. Rosval Topline fornuis met inductiekookplaat, inductiebakplaat, inductie wok,pastacooker, grill plaat en bain marie. Daarnaast is het fornuis voorzien van een doorlopend (naadloos) bovenblad van maar liest 2,5mm dik RVS. 

Een prachtig project op een mooie locatie!

Restaurant

Bistro de Paris, Knokke

Situatie en opdracht

Rosval heeft een uniek fornuis geplaatst in samenwerking met Gerard de Wolf bvba bij Bistro de Paris in de badplaats Knokke.

Het fornuis heeft een gespoten frontplaat dat passend is bij de houtskooloven Mibrasa.

Een andere 'custom' optie is een eigen logo in het fornuis met daarin led verlichting. De eigenaren hebben het Rosval fornuis een echt 'podium' gegeven in het restaurant.

Instellingen

Arthur, Antwerpen

Arthur is een instelling (rusthuis) met meerdere locaties in België. Het is een service gedreven organisatie in de zorgsector, gericht op kwalitatieve zorgverstrekking. De behoefte en eisen van de grootkeukeninrichting waren een uitdaging voor Rosval.

Situatie en opdracht

Op de Vulpia locatie Arthur realiseerde Rosval een grootkeuken die aan alle wensen voldoet. De hoog opstaande randen, naadloos ingebouwde kookketels, afwasstraten en verrijdbare werktafels en serveerwagens zijn een must in deze instelling.

Nieuw project, Vulpia Huis aan Zee

Midden 2015 opent Vulpia de deuren van Huis Aan Zee. Dit nieuwe project voor de kust is een parel qua zorginstelling. Vulpia heeft voor Huis Aan Zee het totale keukenconcept aan Rosval toegewezen. De toestellen die werden gekozen zijn stuk voor stuk van duurzame kwaliteit. Denk hierbij aan rvs afgeronde sokkels met aangelaste vloergoten, naadloos bovenblad van 1,5 millimeter, opgeplooide boorden van 400 millimeter, kookketels en braadpan met elektronische uitlezing etcetera. Deze uitdaging is alweer de vierde realisatie voor Vulpia Care Groep. Zij vertrouwen op Rosval en zijn overtuigd vanwege de kwaliteit en service, het DNA van Rosval.

Restaurant

Haute Cookure

Situatie en opdracht

Een unieke locatie in Oostmalle, België. De opdrachtgever is verhuisd naar een grotere locatie en heeft daarvoor eerst flink verbouwd. Rosval heeft hier haar nieuwste innovatie mogen plaatsten. Haute Cookure heeft gekozen voor een rubberloos koelmeubel. Ook heeft Rosval hier een prachtige bar op maat geleverd.

Instellingen

Huis Aan Zee (Vulpia)

Situatie en opdracht

Vulpia opent weldra een nieuw woon- en zorgcentrum aan de kust.

De naam van dit Vulpia project kon dan ook niet anders zijn dan Huis Aan Zee. Zodra u in de lobby binnenkomt krijgt u direct het huiselijk gevoel.

Het mooie interieur en de warme kleuren geven dit een extra 'thuis' gevoel.

Rosval heeft in deze optiek het brasserie gedeelte aangepast. De open keuken is zeer ergonomische ingedeeld en heeft een centraal eilandfornuis. Daarnaast is de vaatwasruimte netjes weggeborgen.

Natuurlijk mag in dit concept de juiste ventilatie niet ontbreken. De gekozen ventilatie zorgt ervoor dat er geen lawaai of geurhinder wordt geproduceerd .

Het is zeker de moeite om in Blankenberge langs te gaan.

Lees testimonium

Restaurant 

De Post, Geel

Situatie en opdracht

De twee gedreven horeca-uitbaters Katrien en Koen hebben in Geel een nieuw pand tot een heus eetpaleis gemaakt.
Het horecakoppel opende op de markt hun nieuwe zaak De Post, dezelfde naam als hun vorige zaak. 
Voor het realiseren van de keuken werd Rosval gecontacteerd. Katrien en Koen, hebben hun ideeën over een goed functionerende keuken door Rosval verder laten uitwerken.

Uitvoering en resultaat

Er werd gekozen voor een geheel op maat gemaakte keuken met onder andere het Rosval inductiefornuis van vijf meter, Cool-Spot werktafel en koeling zonder rubber afdichting.
De keuken is totaal onderhoudsvriendelijk doordat deze op afgeronde sokkels is geplaatst. Het is absoluut de moeite waard om daar eens een kijkje te gaan nemen.

 

Instellingen 

La Chartreuse, Luik

Situatie 

Residentie La Chartreuse in Luik ligt op een zacht hellende heuvel midden in het groendomein Parc Des Oblats. Het woonzorgcentrum bestaat zowel uit een luxueus nieuwbouwcomplex als een erg indrukwekkende renovatie van een 14de-eeuws klooster en een 19de-eeuws kazernehospitaal. 

Uitvoering en resultaat

De keuken is voorzien van veel daglicht. Dit is zeer aangenaam wanneer je aan het koken bent aan het eilandfornuis.
Het fornuis heeft rvs afgeronde sokkels met daaraan aangelaste afvoergoten.
De kookketel en braadpan hebben hetzelfde bedieningspaneel. De steamers zijn verlaagd opgesteld en de gasbekken zijn voorzien van rvs treeften.
Voorts is er zoveel mogelijk gewerkt met toestellen op wielen, dit om de keuken op een goede en snelle manier te onderhouden.