Skip to content

ARC by Lute

‘Toen we voor het eerst een kijkje namen in dit pand overviel ons hetzelfde gevoel als 15 jaar geleden in Ouderkerk aan de Amstel, waar wij ons eerste restaurant De Kruidfabriek realiseerden. De energie, het pand, de historische waarde, de natuur en de magie, alles klopte!’ In ARC zoekt Peter Lute met zijn team onder leiding van chef Sander Klaasen, meer dan ooit de culinaire diepgang binnen zijn onvergetelijke signatuur. Arc by Lute is gevestigd in het luxueuze Pestana Hotel aan de Amsteldijk in Amsterdam. Een gebouw met historie. Voormalig stadhuis en stadsarchief van Amsterdam.

Uitvoering

Rosval heeft bij ARC de volledige grootkeuken mogen ontwerpen en realiseren. Een pittige uitdaging in de beperkte beschikbare ruimte. Door exclusief maatwerk toe te passen werd elke centimeter optimaal gebruikt.

Ook ARC kiest voor inductie. Bij het koken op inductie is nauwelijks sprake van stralingswarmte. Dat komt doordat het elektromagnetisch veld uitsluitend de pan verwarmt en niet de gehele zone. De keukenstaf is erg blij met Rosval; “We zijn door de naadloze afwerking in dertig minuten klaar met poetsen en na een lange dag hard werken is dat een zeer prettige bijkomstigheid.”

Opdrachtgever:

ARC. by LUTE

Jaar:

2018

Locatie:

Amsterdam

Status:

Afgerond