Inductie koken, kostenbesparend en efficiënt

Snel, nauwkeurig, schoon en efficiënt, dat is waar koken op inductie voor staat. Bij het koken op inductie is nauwelijks sprake van stralingswarmte. Dat komt doordat het elektromagnetisch veld uitsluitend de pan verwarmt en niet de gehele zone. Inductie koken levert de onovertrefbare efficiëntie van 90% bij het verhitten ten opzichte van 60% keramisch en 50% gas. Deze energiebesparende manier van inductie koken is niet alleen beter voor het milieu, maar is ook aantrekkelijk voor uw portemonnee.

Rosval levert diverse inductie producten:

  • Rosval inductie wokken
  • Rosval inductie bakplaten
  • Rosval inductie warmhoudplaten
  • Rosval inductie kookplaten

Inductie wok

De Rosval inductie wok is een unieke optie voor uw keuken. De wok is geheel naadloos ingebouwd in het Rosval fornuis, maar er is ook een stand alone wok verkrijgbaar.

Wilt u een kijkje in de keuken? Wilt u een afspraak met een van onze Projectadviseurs? U bent van harte welkom. Neem gerust contact met ons op voor meer info. 

meer info  contact

Technische specificaties


 

Inductie bakplaat

Bij onze inductie bakplaten kunt direct op de bakplaat bakken. De RVS bakplaat is binnen 3,5 minuut op een temperatuur van 230 graden en daardoor uitermate geschikt voor het à la carte restaurant. Ook blijft de bakplaat op de gewenste temperatuur en dat maakt de bakplaten van Rosval uniek! Zelfs wanneer u de bakplaat helemaal bedekt met koude producten, fluctueert de temperatuur slechts tussen de 1 tot 2 graden. U kunt kiezen voor een stand alone en/of inbouw. De bakplaat kan geleverd worden in afmetingen van 15, 65, 100 en 150 mm diep. De diepere uitvoeringen zijn voorzien van een afsluitstop in de afvoer waardoor u de bakplaat in een handomdraai geschikt maakt als braadslede.

Technische specificaties

 

 

 

 

Inductie warmhoudplaten

Onze warmhoudplaten zijn inductieplaten waar een bak of shaver op gezet kan worden, zodat uw gerechten warm blijven tijdens een diner of op het buffet. 

Technische specificaties

 

 

 


 

Inductie kookplaat

De Rosval inductieplaat is zeer geschikt voor het snel bereiden van uw producten. De inductieplaat van Rosval heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere inductie kookplaten:

  • Hoog kookcomfort
  • Gaat effectief om met energie (kosten besparend)
  • Eenvoudig schoon te maken
  • Geen stralingswarmte

Zodra de pan op de kookplaat wordt gezet, zal er energie toegevoegd worden waardoor er zeer snelle verwarming ontstaat. De kookplaten werken door middel van panherkenning en zijn nauwkeurig in te stellen. De moderne manier van koken! 

Technische specificaties