Fontys Hogescholen 

Fontys Hogescholen aan de slag in de professionele grootkeuken en restaurant van Rosval in Best.

Op vrijdag 19 mei zijn 15 docenten uit het vmbo-onderwijs aan de slag gegaan in ‘de kookstudio’ van Rosval in Best.

Vanaf augustus 2016 wordt er binnen het vmbo gewerkt met de nieuwe beroepsgerichte profielen. Eén van deze profielen is Dienstverlening en Producten (D&P), een breed oriënterend profiel waarbij leerlingen kennis maken met meerdere sectoren en werkvelden. Voor docenten die binnen het profiel Dienstverlening en Producten les willen geven biedt Fontys Hogescholen (Fontys Educatief Centrum) een ‘bijscholingsminor’ aan.  Tijdens de eendaagse cursus ‘Aan de slag in de professionele keuken en het restaurant’ doen docenten kennis en vaardigheden op die nodig zijn op het gebied van hospitality, het werken in een keuken en restaurant voor het profiel Dienstverlening en Producten.

FEC staat voor Fontys Educatief Centrum (beroeps)onderwijs & bedrijfsleven. Het centrum biedt opleidingen, professionaliseringstrajecten, maatwerktrajecten en afzondelijke trainingen voor onderwijsgevende professionals die werkzaam zijn op het niveau van (v)mbo tot hbo. Daarbij zijn innovatie, onderzoek en advies belangrijke speerpunten binnen het FEC.

Een animatie over de bijscholingsminor van Fontys is hier te bekijken.