Fontys Hogescholen 

Fontys Hogescholen aan de slag in de professionele grootkeuken en restaurant van Rosval in Best.

Op vrijdag 19 mei zijn 15 docenten uit het vmbo-onderwijs aan de slag gegaan in ‘de kookstudio’ van Rosval in Best.

Vanaf augustus 2016 wordt er binnen het vmbo gewerkt met de nieuwe beroepsgerichte profielen. Eén van deze profielen is Dienstverlening en Producten (D&P), een breed oriënterend profiel waarbij leerlingen kennis maken met meerdere sectoren en werkvelden. Voor docenten die binnen het profiel Dienstverlening en Producten les willen geven biedt Fontys Hogescholen (Fontys Educatief Centrum) een ‘bijscholingsminor’ aan.  Tijdens de eendaagse cursus ‘Aan de slag in de professionele keuken en het restaurant’ doen docenten kennis en vaardigheden op die nodig zijn op het gebied van hospitality, het werken in een keuken en restaurant voor het profiel Dienstverlening en Producten.

FEC staat voor Fontys Educatief Centrum (beroeps)onderwijs & bedrijfsleven. Het centrum biedt opleidingen, professionaliseringstrajecten, maatwerktrajecten en afzondelijke trainingen voor onderwijsgevende professionals die werkzaam zijn op het niveau van (v)mbo tot hbo. Daarbij zijn innovatie, onderzoek en advies belangrijke speerpunten binnen het FEC.

Een animatie over de bijscholingsminor van Fontys is hier te bekijken.

 

Nieuwe producten

Een van onze uitvindingen, Rosval Easy - Cooling®

Koelwerkbanken met lades en deuren zonder rubber afdichting! Lees meer over de Easy - Cooling® van Rosval

 

Bekijk video

 

Nieuwe producten

Een van onze uitvindingen, Rosval Aromatic Grill

De combinatie van het waterbad, houtmost en de geëmailleerde afsluitkap maakt deze Rosval Aromatic Grill uniek.

Vlees, vis en gevogelte worden t op een hoge temperatuur gegrilld. De waterbak zorgt ervoor dat het product mals en sappig blijft, de structuur blijft behouden en de houtmost zorgt voor het bijzondere aroma.

Fraai van uiterlijk, in vier emaillen kleuren verkrijgbaar.

Nieuwe producten

Wandschappen (Blind gemonteerd)

De roestvrij stalen wandschappen van Rosval zijn een essentieel onderdeel in elke keuken.

Wij hebben nu de volgende stap genomen in de ontwikkeling van deze schappen door de productie van unieke wandschappen met onzichtbare bevestigingssysteem te gebruiken (er zijn geen wandbeugels zichtbaar).

De wandschappen kunnen geleverd worden met of zonder opstaande randen. Aangezien dat de steunen in de muur worden bevestigd is er geen kans op vuil.

De nummer 1 oplossing voor een betere hygiëne in uw keuken. 

Nieuwe producten

Landefronten met hout design

Naast hygiëne is de uitstraling ook erg belangrijk bij Rosval. Sinds kort kan er naast een RVS uitstraling ook gekozen worden voor een houtachtige uitstraling.

Rosval Handmade Quality!

Antwerpen Proeft

Rosval Production & Development B.V. stelt Cool Spot meubel & grootkeuken fornuis beschikbaar tijdens Antwerpen Proeft.

Van 28 april tot en met 1 mei 2017 staat Van der Valk Hotel Antwerpen samen met Van der Valk Hotel Beveren op Antwerpen Proeft. Restauranthouders en bekende chefs zakken met z’n allen af naar de Waagnatie in Antwerpen. Op dit evenement kunt u heerlijk culinair genieten van allerlei gerechten tegen prijzen die veel lager liggen dan de normale restaurantprijs.

Van der Valk Hotel Beveren telt twee restaurants. Hun net vernieuwde Restaurant Nest is eens schot in de roos, ook de OZZO Sushi & Lounge is bekend in de streek.

Tijdens Antwerpen Proeft laat Hotel Beveren u graag kennis maken met hun Japanse keuken. Met een vermelding in Gault&Millau (13/20) is de OZZO Sushi & Lounge een must-visit op Anwerpen Proeft. U kan hier proeven van volgende gerechten:

  • Salmon Sushi Roll - Zalm met philadelphia en nori
  • Spicy Tuna Roll - Tonijn gemarineerd in chili en zalm, radijsjes & wasabi
  • Chef’s Roll - Babykreeftje gerold met krokante appel, wasabi & tobiko kaviaar
  • Kip Yakitori - In Teriyaki gemarineerde kip satés

Van der Valk Hotel Antwerpen is een viersterrenhotel dat sinds kort deel uitmaakt van de Nederlandse hotelgroep. Het doel is om tot de top drie van de viersterrenhotels in Antwerpen te gaan behoren. 

Van der Valk Hotel Antwerpen verrast u met gerechten door chef Nico Janssens:

  • Belgische Breydel Burger mini - Een mini brioche broodje, huisgemaakt burgertje van Belgisch witblauw rund, Chef Nico’s rode koolsla & BBQ saus, krokant gebakken Breydel bacon, Vlaamse verse frietjes & Belgische mayonaise
  • Carpaccio Filet d’Anvers - Flinterdun en vers van de Berkel gesneden Filet d’Anvers, rucola, schaafsel van Brugge Oud, Reductie van Balsamico crème & een zongedroogd tomaatje

Rosval Prodcution & Development B.V. heeft voor Van der Valk Hotel Beveren & Van der valk Hotel Antwerpen een Cool Spot meubel en een grootkeuken fornuis beschikbaar gesteld om tijdens Antwerpen Proeft de gasten te laten proeven van de diverse top gerechten, klaargemaakt op een grootkeuken fornuis van topkwaliteit.

Tickets zijn alvast te verkrijgen in beide hotels en ook in voorverkoop op de website van Antwerpen Proeft.

Van der Valk Hotel Beveren & Van der Valk Hotel Antwerpen verwelkomen u graag op hun stand.

 

Internorga Hamburg

INTERNORGA – Europa’s toonaangevende vakbeurs voor hotellerie en gastronomie wordt gehouden van 17 - 21 maart 2017.

Novitieten en trends

Rosval gaat voor u op zoek naar de noviteiten, trends en de laatste technieken in de grootkeuken en fornuizen branche tijdens de Internorga in Hamburg.

Ontwerp

We vertalen uw wensen met de laatste noviteiten, trends en technieken special voor u in een 3D ontwerp.

Contact

Is u restaurant toe aan een nieuw fornuis of keuken, dan komen we graag met u in contact